Auto Answers » Body & Interior » Chevrolet » Page 4

Chevrolet body & interior repair questions and answers

Post your Chevrolet body & interior question or share what you know by answering questions

3497 Questions
Sort by:
  • Justin
    Justin - 2000 Chevrolet Malibu - Body & Interior - 1/5/2015
    00 Malibu, replaced stoplight bulb, lost all interior lighting except for the dome light? Service Engine Soon light?
    I just replaced a passenger tail/brake light bulb on my 2000 Malibu LS and as soon as I did the instrument panel lights (the ones that light up the panel, NOT the mil lights) went dark along with the radio lights, door lock/window switch lights, and shifter box ...
     
    0 answer
  • Justin
    Justin - 2000 Chevrolet Malibu - Body & Interior - 1/5/2015
    00 malibu, replaced stoplight bulb, lost all interior lighting except for the dome light?
    I just replaced a passenger tail/brake light bulb on my 2000 Malibu LS and as soon as I did the instrument panel lights (the ones that light up the panel, NOT the mil lights) went dark along with the radio lights, door lock/window switch lights, and shifter box ...
     
    0 answer
  • jack
    jack - 1992 Chevrolet Cavalier - Body & Interior - 1/1/2015
    The car key switch will not stay in the run position
    the car will crank and the the switch is loose and it shuts off
     
    0 answer
  • Kaseyhagan96
    Kaseyhagan96 - 2000 Chevrolet Camaro - Body & Interior - 1/1/2015
    My drivers window won't go up or down, I recent purchased a new switch but still nothing I get a fair click
    Clicking under the dash, the passenger side works from the same switch
     
    0 answer
  • Jim08bo
    Jim08bo - 2007 Chevrolet Colorado - Body & Interior - 12/31/2014
    What would cause my power windows and locks to stop working
    I had to jump start my truck and after I did the drivers window won't work nor will the locks including the automatic locks when I put it in drive and same with my key lock. The lights flash but it won't move the locks. I checked all fuses and they are fine
     
    • Chevy doctor
      12/31/2014 Chevy doctor
      The most common problem is broken wires inside the door jam boot. Have seen the drivers master switch go out as well. Pull back the rubber boot in the door jam and see if you have broken wires.
  • Jorge
    Jorge - 2011 Chevrolet Malibu - Body & Interior - 12/26/2014
    Why does my give out a crayon smell ocasionally when the A/C is on?
    47,,000. I was told by repair shop that this vehicle has no cabin filter. This happens once in a while and is not constant, will smell once in a half hour drive. Smell will be for about thirty seconds, then goes away.
     
    0 answer
  • LVGar
    LVGar - 2005 Chevrolet Classic - Body & Interior - 12/24/2014
    How to change light on auto shift column
    it used to light up then was out but I seen it flicker last week
     
    0 answer
  • kendoggy1989
    kendoggy1989 - 1984 Chevrolet S10 - Body & Interior - 12/24/2014
    Why do all my turn signals flash and my dashlights flash when using left or right signal.
    also no signals when headlights are on
     
    0 answer
  • Mary
    Mary - 2008 Chevrolet HHR - Body & Interior - 12/23/2014
    What would cause the radio to sound fuzzy
    Plays low and fuzzy. Then will all of sudden play normal
     
    • spike1129
      12/23/2014 spike1129
      Bad reception from the radio tower, possibly too far away of what ever station your listening to. Or your antenna has a poor connection or might need replaced. Also, your radio may have some wiring that needed reconnected that came loose. specifically the antenna plug in which is the back of the head unit/stereo.
  • jeniffer
    jeniffer - 1991 Chevrolet Caprice - Body & Interior - 12/22/2014
    When I press my gas pedal in it vibrates and feels like the gas doesn't want to go what can be wrong?
    The pedal feels hard and when I stop the car doesn't go as fast as its supposed to when I start over. I have a cliking noise on the left side of my car close to my stearing wheel I hear it more when I do turns and car takes a while to accelerate
     
    0 answer
  • Stevn
    Stevn - 2005 Chevrolet Malibu - Body & Interior - 12/21/2014
    How do I fix horn contacts on steering wheel. It constantly goes off.
    I removed every fuse and relay which shuts the horn off when I play with the button on the wheel it sometimes stops. That's how I know where the problem is.
     
    • Teddy B
      12/21/2014 Teddy B
      Remove the steering wheel cover and test the horn switch
      Teddy B
      12/22/2014 Stevn
      OK but how do I disable airbag so it does not go off in my face.
  • Stevn
    Stevn - 2005 Chevrolet Malibu - Body & Interior - 12/21/2014
    How do I fix horn contacts on steering wheel. It constantly goes off.
    I removed every fuse and relay which shuts the horn off when I play with the button on the wheel it sometimes stops. That's how I know where the problem is.
     
    0 answer
  • Stevn
    Stevn - 2005 Chevrolet Malibu - Body & Interior - 12/21/2014
    How do I fix horn contacts on steering wheel. It constantly goes off.
    I removed every fuse and relay which shuts the horn off when I play with the button on the wheel it sometimes stops. That's how I know where the problem is.
     
    0 answer
  • charley
    charley - 2008 Chevrolet Trailblazer - Body & Interior - 12/18/2014
    All park lights out. but all other lights work fine
    hazard lights work fine ,an head lights , brake lights also. park light fuse good ,power at fuse
     
    0 answer
  • Chris_W
    Chris_W - 2001 Chevrolet Silverado 1500 - Body & Interior - 12/18/2014
    HVAC air flow problems...
    01 Silverado LT, 5.3L, 4WD, $150k miles. HVAC blower only turns on at setting 5; no blower action at all on settings 1-4. At #5, very limited air flow from any vents; face, foot, defrost. A stretch to say it is blowing at even a normal #1 fan speed. Resistor and ...
     
    • HouseCallAuto
      2/10/2014 HouseCallAuto
      You have a totally clogged cabin filter, that is preventing the strong airflow. The 1-4 blower speeds is a bad blower resistor or a burned connector that goes to the blower resistor.
      HouseCallAuto
      2/11/2014 Chris_W
      HCA: Thanks for the filter tip! Pulled 2 filters, both very dirty and lots of leaves and small twigs came out as well. Ran the fan on #5 before reinstalling the filter cover clamp and lots of air was flowing from the filter compartment, but nothing from the vents. Reinstalled the cover clamp and still nothing... Other ideas I can chase on this one?

      Thanks for your help. Your time and information is very much appreciated!
    • HouseCallAuto
      2/11/2014 HouseCallAuto
      if it does not come out from the vents when the mode is set to vent, do you feel it coming out another place? Floor or defrost? If it is that you hear the blower running at high speed yet little or no airflow from anyplace then you may have a stuck mode door actuator. try removing the actuator and manually moving the mode door. You will need to get some repair info from a manual or online so you know how to access the mode door actuator. Its not bad to do.
      HouseCallAuto
      2/13/2014 Chris_W
      HCA:
      Resistor changed. I have fan speed control again. Part was under warranty too.

      Mode door actuator has to be my problem. Airflow still very low at all settings. When set to foot level, get air from defrost. I did not pull the mode actuator yet, but the auto parts store states the heat blend and mode actuators use the exact same part. Only one they had was listed as heat blend; I picked it up, but thought I would check with you before changing.

      Do you agree they are the same?

      Many thanks.
    • HouseCallAuto
      2/13/2014 HouseCallAuto
      No they are not the same. The Mode door >. DORMAN Part # 604113
      The Blend door >. DORMAN Part # 604101
      HouseCallAuto
      2/17/2014 Chris_W
      Changed mode actuator - what a chore! - and have mode control again. Will replace blend actuator as well. If we put on heat, does not go back to cool unless we turn system off.

      Curios... From your experience, is it odd to have the resistor, mode and blend actuators all go bad at same time?

      Lastly, I just got a CEL with P0139. Possible with my recent work I may have triggered a false
      code? Seems awfully coincidental to have multiple issues at same time...

      Your help is greatly appreciated!
    • HouseCallAuto
      2/17/2014 HouseCallAuto
      The fault code P0139 is not a code that is applicable to an '01 Chevy Silverado 5.3 but the code is a valid code on some other make. I suspect you read it wrong. I would understand mode only or blend only going bad. Never saw both. The resistor yes all the time goes bad but when the resistor fails more than once then it is time to replace the blower motor (drawing too much current) or else a burned connector at the resistor or blower motor.
      HouseCallAuto
      2/26/2014 Chris_W
      I stand corrected. Had the code re-read last weekend and it is P0135 - 02 sensor. They could not tell me which one; I understand there are 4 sensors on 2 banks. Any hints on identifying which one is bad? I have not looked into the details of replacing, but assume it is something a handy DIYer can handle.

      Also, is this something that must be replaced sooner, rather than later? If I don't address sooner, will it lead to other, more serious and costly repairs?

      Thanks as always
      HouseCallAuto
      3/8/2014 Chris_W
      The fan sage continues. With your help, mode door actuator is replaced and working well. 2/3 weeks ago, fan speed only worked on #5; changed resistor and all was well until yesterday. Now fan only works on 1-4, NOT 5. Changed blower motor last night (under warranty), but still no action on #5. Another resistor? Always possible to give up after just 2 weeks, but given all recent work, possible I have other issues causing problem? All connections look very good; nothing burned out or melted.
    • HouseCallAuto
      2/26/2014 HouseCallAuto
      Replace the driver side front O2 sensor. It would be wise to replace BOTH front O2 sensors. These are the two sensors located before the cats. There is one on each side. It is a fault with the heater circuit of the Bank 1 sensor 1 heater circuit and the fix most often is replacing the O2 sensor. Sometimes it is a wiring issue but not that often.
    • HouseCallAuto
      3/8/2014 HouseCallAuto
      Check the fuse labeled FRT HVAC which is a 30 amp fuse that is only for the # 5 setting. Check the orange wire at the blower resistor with connector unplugged for battery voltage with key on and blower switch on # 5 setting. If no voltage there on 5 then the blower switch is junk. If the fuse is good and there is voltage at the orange wire then the relay that is only for high blower is junk. The speeds 1 through 4 do not go through this relay the same way. Only highest speed uses the function of this relay to flow separate power from the FRT HVAC fuse just to operate speed # 5.
      HouseCallAuto
      12/18/2014 Chris_W
      HCA: Back again w/ no fan speed at any setting; quit working yesterday. Motor & resistor changed in last year; resistor changed twice in year. Based on your experience, possible other issues may be in play given this repeated problem? Tests I can perform to isolate the cause?

      As always, thanks a ton!
    • HouseCallAuto
      12/18/2014 HouseCallAuto
      Check the blower motor itself by running temporary 12 volt jumper lead and ground lead. Remove connector from motor. If it is easier you can just remove the motor to check it not mounted in the vehicle because sometimes getting to the terminals of the motor with it in place is a pain. Also, make sure that the connector at the blower motor or the resistor is not burnt / melted as that would also kill all speeds. Also, check fuses labeled HTR - A/C (25amp) and also FRT HVAC 30 amp.
      HouseCallAuto
      12/29/2014 Chris_W
      Think I found the issue w/ repeated blower motor. Fuses checked out ok. Replaced resistor & motor (both under warranty). all works fine. However, pulled the insulated "bowl" from around the motor, the insulation was soaking wet & water came running out when turned in its side. Did not reinstall any parts & found wet carpet the next morning. Felt around the vent area above motor, found it wet. Drove truck today for 1st time since finding wet & found more water on carpet. Ideas to locate source?
      HouseCallAuto
      12/29/2014 Chris_W
      1 more bit of info. I can hear fluid flowing back and forth when turning corners, so I located the AC drain, removed the elbow and ran a coat hanger inside, thinking it might be clogged. I did not pull anything out of the drain and the hanger was completely dry.