Auto Answers » View Question
ASEhole
ASEhole 11/23/2011
2000 Chevrolet Express 3500 Base 8Cyl5.7L - Engine
No injector pulse when cranking
200000 miles. ran before sitting for two years. Fuel pump prime good. Engine runs with external fuel source sprayed after MAF into intake. Check engine light come on with ignition on
3 Answers
  • jdl
    jdl 11/23/2011
    Maybe the computer doesn't see an rpm signal? Did you check for voltage at the injector, key on?
    Reply
    0
    jdl
    jdl 11/23/2011
    OK, there wouldn't be any spark without rpm signal, on this vehicle. Use a gage and check fuel pressure. Check the injector wiring. Sometimes if the vehicle sits for a long time, gremlins like to chew on wiring.
  • HouseCallAuto
    HouseCallAuto 11/23/2011
    Bang on the bottom of the fuel tank with a piece of wood or something while someone tries to start it. 50% of the time it gets you going and it confirms a bad fuel pump.
    Reply
    0
  • HouseCallAuto
    HouseCallAuto 11/23/2011
    I reread the details just now. So, you put a noid light on the injectors and there is no pulse or you are assuming there is no pulse, which one? Are there any fault codes?
    Reply
    0
    HouseCallAuto
    ASEhole 12/13/2011
    Ya'll aint gonna believe this..put a crank sensor in it. Then the guy who had driven its wheels off told me he had disconnected the battery with the engine running. Fortunately, new alternator installed. Computer woke up from slumber. The injectors started firing. One quick shot of cleaner behind the MAF, and WOW!
close

Preview Answer