Auto Answers » View Question
zanderson
zanderson 9/24/2012
2005 Subaru Impreza RS 4Cyl2.5L - Engine
Car cranks but doesn't start. ECM shows no RPM signal but CKP sensor and wiring are good. Whats else could it be?
Motor was recently replaced by someone else. Scan tool shows 0 RPMs while cranking, but my DMM shows a signal at the ECM while cranking and no signal leaving it for the ignition! Bad computer?
2 Answers
  • HouseCallAuto
    HouseCallAuto 9/24/2012
    Great info but decisions are not made based solely on what you detailed. talk to me about what fault codes are stored, and if there are no codes, tell me that you checked and that there are no codes. Also, when you plug in the code reader or scan tool, I need to know that communication was established. tell me the codes please. Also, is there a security light illuminated while trying to start the engine?
    Reply
    1
    HouseCallAuto
    zanderson 9/24/2012
    EMC is communicating fine, able to pull live data to be able to see the 0 RPM reading. Only had a MAF code but that went away after I plugged it in. Security light is on?
  • HouseCallAuto
    HouseCallAuto 9/24/2012
    lets clarify. You said at the end of your post "Security light is on? "

    Is the light remaining illuminated while trying to start the engine? yes or no? It should NOT be illuminated. if it is then your cause of no start is the immobilizer.
    Reply
    0
close

Preview Answer

 
AutoMD Verified Customer
AutoMD obtained proof this customer interacted with the shop.